Luchtpomp

Luchtpomp of zuurstofpomp

Een luchtpomp of zuurstofpomp wordt gebruikt om een vijver van zuurstof te voorzien. En zuurstof is van levensbelang voor een vijver met planten en vissen. Het hele jaar door. In de zomer lijden de vissen vaak aan zuurstofgebrek door het warme weer. Een luchtpomp zorgt ervoor dat er zuurstof in het water komt en voert schadelijke gassen af. Maar ook in de winter is een zuurstofpomp erg belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat de vijver ijsvrij blijft.

Hoe werkt een luchtpomp?

Beluchting voor de vijver met een luchtpompDe zuurstofpomp zet je naast de vijver. Via een slang pompt de luchtpomp dan lucht in je vijver en zorgt zo voor extra zuurstof. Een luchtpomp maakt ook gebruik van luchtstenen. Luchtstenen heb je nodig om de lucht van een luchtpomp rechtstreeks in de vijver te krijgen. En ze zorgen ervoor dat de lucht goed wordt verdeeld over de vijver.

Het aansluiten van een zuurstofpomp is niet moeilijk. Wanneer je een goede pomp aanschaft zit hier altijd een duidelijke en bruikbare handleiding bij.

TIP van Velda!

Een luchtpomp is 24/7 in bedrijf. Koop daarom een kwalitatief goede luchtpomp zodat deze weinig onderhoud nodig heeft, langer meegaat en energiezuinig is!

Het kopen van een luchtpomp

Wanneer je een luchtpomp of zuurstofpomp koopt, zorg er dan voor dat je een kwaliteitspomp koopt. Een zuurstofpomp is 24/7 in bedrijf en staat ook nog vaak buiten. Je wilt niet constant de pomp onderhouden of zelfs repareren. Een pomp van een goede kwaliteit is misschien iets duurder, maar gebruikt minder energie, heeft veel minder onderhoud nodig en gaat veel langer mee!

Wat moet ik nog meer weten over luchtpompen?

  • Let goed op de capaciteit van de pomp. Hoe groter de vijver, hoe meer capaciteit je nodig hebt.
  • Een zuurstofpomp zorgt ervoor dat de vijver ijsvrij blijft. Een wak hakken in je vijver is dan niet nodig. Bovendien zijn de trillingen die het hakken veroorzaakt erg gevaarlijk voor vijvervissen.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid