Steurvoer

Een steur heeft speciaal steurvoer nodig omdat zijn bek aan de onderkant zit. Het voer zinkt naar de bodem en heeft een zeer sterke geur, zodat dit op zijn natuurlijke voer lijkt. Voor alle soorten steur is er speciaal zinkend voer met een hoge energiewaarde toegesneden op de stofwisseling van de siervijversteur. De hoofdbestanddelen bestaan uit visproducten, plantaardige eiwitten, vetten en koolhydraten. Daarnaast heeft goed steurvoer toegevoegde sporenelementen en vitaminen.

Steur voeren

Velda zinkend steurvoerHet beste voer je je steur een aantal keren per dag. Zorg ervoor dat het steurvoer binnen 5 minuten gegeten wordt, want voer dat niet gegeten wordt kan extra afval vormen voor je vijver en een belasting voor het biologisch evenwicht. Houdt de bodem van je vijver goed schoon. Ophopend vuil en voer kan gasvorming veroorzaken waardoor de steuren ziek worden en kunnen sterven. Dit komt doordat de bacteriën al het zuurstof verbruiken in de waterlaag waar de steuren het meest verblijven. Een goede bodemafvoer is dus noodzaak.

Wil je een steur en koi in één vijver? Houdt er dan rekening mee dat een koi vaak het steurvoer sneller vindt dan de steur zelf. Vooral kleine steurtjes sterven zo nog wel eens de hongerdood. Het helpt dan om iedere dag op dezelfde tijden en plaats de vissen te voeren. Je leert zo de vissen waar hun voedsel is. De koi afleiden aan de andere zijde van de vijver geeft de steur wat meer tijd. Steuren tot 20 centimeter moeten om de 3 uur gevoed worden, anders gaan ze dood. Een visvoerautomaat kan hierbij helpen.

Your privacy is important to us

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Read our privacy policy