Steurvoer

Een steur heeft speciaal steurvoer nodig omdat zijn bek aan de onderkant zit. Het voer zinkt naar de bodem en heeft een zeer sterke geur, zodat dit op zijn natuurlijke voer lijkt. Voor alle soorten steur is er speciaal zinkend voer met een hoge energiewaarde toegesneden op de stofwisseling van de siervijversteur. De hoofdbestanddelen bestaan uit visproducten, plantaardige eiwitten, vetten en koolhydraten. Daarnaast heeft goed steurvoer toegevoegde sporenelementen en vitaminen.

Steur voeren

Velda zinkend steurvoerHet beste voer je je steur een aantal keren per dag. Zorg ervoor dat het steurvoer binnen 5 minuten gegeten wordt, want voer dat niet gegeten wordt kan extra afval vormen voor je vijver en een belasting voor het biologisch evenwicht. Houdt de bodem van je vijver goed schoon. Ophopend vuil en voer kan gasvorming veroorzaken waardoor de steuren ziek worden en kunnen sterven. Dit komt doordat de bacteriën al het zuurstof verbruiken in de waterlaag waar de steuren het meest verblijven. Een goede bodemafvoer is dus noodzaak.

Wil je een steur en koi in één vijver? Houdt er dan rekening mee dat een koi vaak het steurvoer sneller vindt dan de steur zelf. Vooral kleine steurtjes sterven zo nog wel eens de hongerdood. Het helpt dan om iedere dag op dezelfde tijden en plaats de vissen te voeren. Je leert zo de vissen waar hun voedsel is. De koi afleiden aan de andere zijde van de vijver geeft de steur wat meer tijd. Steuren tot 20 centimeter moeten om de 3 uur gevoed worden, anders gaan ze dood. Een visvoerautomaat kan hierbij helpen.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid