Soorten

Soorten vijvervissen

Het aanbod van soorten vijvervissen is enorm. Van goudvissen, windes, steur tot koi karpers en meer. Maar welke vissen kies jij voor in je vijver? Houd hierbij rekening met de eigenschappen van de vissen. Er vissen zijn die de bodem omwoelen, vissen die de planten opeten, vissen die bijna onzichtbaar zijn door hun schutkleur en vissen die zich razendsnel voortplanten. Je kunt wel verschillende soorten vissen bij elkaar zetten. In principe kan elke soort vijvervis wel met elke andere soort samen in de vijver. Bij iedere vis hoort een eigen voedingspatroon! Wij van Velda hebben voor iedere vissoort bijpassend visvoer! Gebruik altijd het voer dat wij voorschrijven. Klik hier voor meer informatie over het visvoer of lees ons blog “wat voor visvoer geef ik mijn vissen“.

Oppervlaktevissen

Oppervlakte vissen zijn vissen die voedsel aan de vijveroppervlakte zoeken en niet in de bodem. Deze vissen zie je daarom beter zwemmen en ze maken geen rommeltje van je vijver. Ze hebben echter wel extra bescherming nodig tegen dreigend onheil zoals een hongerige reiger of kat.
Oppervlaktevissen zijn onder meer:

Opvallende vissen

Vissen in natuurlijk water hebben vaak een schutkleur, die hen beschermt tegen reigers en andere vijanden. In een vijver kun je beter vissen zetten met een opvallende kleur. Je wilt je vissen immers wel kunnen zien. En bescherming is op andere manieren ook aan te brengen.

De volgende vissen zijn opvallend vanwege hun kleur(en):

Snel voortplantende vissen

Een vijver kan maar een bepaalde hoeveelheid vissen herbergen zonder problemen te krijgen met de biologische kringloop. Als er teveel of te grote vissen in de vijver zitten, kunnen de vijverplanten en het filter de hoeveelheid afvalstoffen niet meer aan en de vijver wordt dan troebel. Algemene stelregel is 50 cm vislengte per 1.000 liter water. Het is dus belangrijk om vissen te kiezen die niet te snel groeien en die geen honderden jonkies per jaar krijgen.
Vissen die zich snel voortplanten zijn:

Geschikte vijvervissen

Wij hebben een lijstje met geschikte vissen voor de vijver voor je samengesteld:

Denk eraan! Welke vijvervissen je ook neemt, een goede leefomgeving is belangrijk!

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid