Visvoer

Er bestaan vele soorten visvoer. Sommig vissenvoer is geschikt voor bepaalde vissen vanwege de samenstelling en eigenschappen. Ander voer is geschikt om te gebruiken in bepaalde koude periodes. Het is van groot belang voor je vissen dat je ze voert met een kwalitatief hoogwaardig visvoer. Gezonde vissen kenmerken zich door een prachtig kleurenpatroon en een stabiele groei.

Voer je vissen een aantal keren per dag. Zorg ervoor dat het visvoer binnen 5 minuten gegeten wordt, want voer dat niet gegeten wordt kan extra afval vormen voor je vijver en een belasting voor het biologisch evenwicht. Gevolg is dan algengroei en troebel water.

Visvoer voor vijvervissen

Er bestaan vele soorten visvoer. In de vrije natuur vormen waterinsecten en vliegjes een belangrijk aandeel in het vismenu van onder andere goudwindes, zilverwindes, blauwwinde, goudrozettes, de goudvoorn en de zonnebaars. Zij zijn dan ook gek op visvoer bestaande uit vriesdroge waterinsecten en watervliegjes. Dit drijvende voer is zeer eiwitrijk, terwijl het vetgehalte minimaal is. Door de natuurlijke samenstelling van het voer vertroebelt het water niet en wordt het vijvermilieu en het filter nagenoeg niet belast.

Zijderupsen vormen in de natuur een belangrijk aandeel van het vismenu van de sierkoi. Visvoer bestaande uit drooggestoomde zijderupsen is dan ook zeer geschikt voor de sierkoi. Het voer is zeer eiwitrijk en kan zorgen voor een sterke groei, optimale conditie en een groot weerstandsvermogen. Het is een drijvend natuurvoer dat kan worden gebruikt bij watertemperaturen van 10 °C en hoger.

Daarnaast bestaan er speciale drijfkorrels voor alle soorten siervijvervissen. Vooral de grote(re) vissen zijn er dol op. Het voer bestaat uit plantaardige eiwitten, vetten en koolhydraten verrijkt met vitaminen en sporenelementen. Het is een drijvend hoofdvoer dat kan worden gebruikt bij watertemperaturen van 10 °C en hoger.

Er is ook speciaal vlokkenvoeder dat licht verteerbaar is en door alle soorten siervijvervissen graag wordt gegeten. Het is een drijvend en uitgebalanceerd voer, samengesteld uit visproducten, plantaardige eiwitten, vetten, koolhydraten en aangevuld met plankton. Voor een optimale conditie en een groot weerstandsvermogen wordt dit voer verrijkt met extra vitaminen.

Ook is er speciaal voer om het kleurenpatroon van bijvoorbeeld goudvissen, goudwinden en karperachtigen versterken. Naast de hoofdbestanddelen zoals vis- en zeevruchtproducten, plantaardige eiwitten, vetten en koolhydraten worden Spirulina algen toegevoegd die kunnen zorgen voor een intensief kleurpatroon. Daarnaast worden extra sporenelementen en vitaminen, waaronder het gestabiliseerde vitamine C toegevoegd, om de weerstand van de vissen te bevorderen. Let op een natuurlijke samenstelling van je visvoer opdat deze het vijvermilieu nagenoeg niet belast.

TIP! van Velda

Bij lagere temperaturen hebben vissen minder energiebehoefte en verblijven vaak onderin de vijver, waar het water warmer is. Gebruik daarom in de koude periodes van het jaar speciaal zinkend wintervoer met een lage energiewaarde

Voor steur is er speciaal zinkend voer met een hoge energiewaarde toegesneden op de stofwisseling van de siervijversteur. De hoofdbestanddelen bestaan uit visproducten, plantaardige eiwitten, vetten en koolhydraten. Daarnaast heeft goed steurvoer toegevoegde sporenelementen en vitaminen.

Omdat vissen koudbloedige dieren zijn, neemt de activiteit onder de 10 °C aanmerkelijk af en daarmee ook de energiebehoefte waarbij de de voedselopname vertraagt. Bovendien verblijven de vissen bij lagere temperaturen meer onderin de vijver, waar het water net iets warmer is. Gebruik daarom in de koude periodes van het jaar speciaal zinkend wintervoer met een lage energiewaarde en toegevoegde Immuun Stimulator voor verbetering van de weerstand.

Your privacy is important to us

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Read our privacy policy