Vijveronderhoud september

Vijveronderhoud september

Aan het begin van de maand september is het in de vijver nog volop zomer. Maar tegen het einde van de maand, begint het verval van de beplanting toch echt zichtbaar te worden. Dun daarom deze maand steeds het teveel aan zuurstofplanten uit. Verwijder de uitgebloeide bloemen en bruine bladeren van de waterlelies en moerasplanten. Je kunt hier speciaal gereedschap voor gebruiken om het makkelijker te maken. Bijvoorbeeld de Duo Pond Tool. Met dit gereedschap kan worden gesnoeid en door het opzetten van de bijgeleverde grijpelementen kunnen de plantdelen uit de vijver worden gehaald. Leg de planten die je uit de vijver haalt eerst een tijdje op de kant zodat de beestjes die erin zitten terug kunnen in de vijver.

Hou de GH waarde in de gaten

Afstervende en ontbindende waterplanten geven zoveel CO2 af, dat verzuring van het vijvermilieu op de loer ligt. Het is nu van groot belang de waterhardheden op te meten. Vooral de GH waarde moet voldoende hoog zijn om de overschotten van dit CO2 te kunnen binden. Gebruik voor het meten van de GH waarde en andere waardes speciaal daarvoor bedoelde watertestsets. Deze kun je zelf eenvoudig gebruiken en met behulp van kleurschalen wordt snel inzicht verkregen in de waterwaarden. Voor het verhogen van de hardheid zijn speciale middelen verkrijgbaar.

Hoewel de buitentemperaturen vooral ’s nachts al behoorlijk kunnen dalen, blijft het vijverwater redelijk op temperatuur. Om de conditie van de vissen op peil te houden of om deze eventueel nog te verbeteren voer je ze deze maand rijkelijk met een kwalitatief goed visvoer, om je vissen zo voor te bereiden op de komende winter.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid