Koivoer

Het beste voer je je koi een aantal keren per dagIn de natuur vormen zijderupsen een belangrijk aandeel in het voedselpakket van de koi of koikarper. Koivoer bestaande uit drooggestoomde zijderupsen is dan ook het beste voor je koi. Het voer is zeer eiwitrijk en zorgt voor een sterke groei, optimale conditie en een groot weerstandsvermogen. Het is een drijvend natuurvoer dat kan worden gebruikt bij watertemperaturen van 10 °C en hoger.

Daarnaast bestaat er speciale drijfkorrelvoer voor de koi. Het is een 100% natuurlijke voeding en bestaat uit plantaardige eiwitten, vetten en koolhydraten verrijkt met vitaminen en sporenelementen. Het drijvende hoofdvoer kan worden gebruikt bij watertemperaturen van 10 °C en hoger.

Er is speciaal drijfkorrelvoer voor de grotere koi

Wil je het kleurenpatroon van je koi versterken? Gebruik dan voer waaraan Spirulina algen zijn toegevoegd, die zorgen voor een intensief kleurpatroon.

Het beste voer je je koi een aantal keren per dag. Zorg ervoor dat het koivoer binnen 5 minuten gegeten wordt, want voer dat niet gegeten wordt kan extra afval vormen voor je vijver en een belasting voor het biologisch evenwicht. Gevolg is dan algengroei en troebel water.

In de winter (temperaturen onder de 10 °C) neemt de activiteit van de koi aanmerkelijk af en daarmee ook de energiebehoefte. Gebruik daarom in de koude periodes van het jaar speciaal zinkend wintervoer met een lage energiewaarde en toegevoegde Immuun Stimulator voor verbetering van de weerstand.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid