Vijveronderhoud oktober

Vijveronderhoud oktober

Vijveronderhoud oktober, wat moet er allemaal gebeuren in de vijver

Onderhoudsadviezen

Het is herfst, de waterplanten in de vijver gaan nu met rasse schreden achteruit. De groei is er uit en het blad wordt bruin en sterft af. De bomen en struiken in de tuin laten meer en meer de bladeren vallen. Kortom het is herfst, tijd voor vijveronderhoud in oktober!

Planten

De waterplanten in de vijver gaan nu met rasse schreden achteruit. De groei is er uit en het blad wordt bruin en sterft af. De bomen en struiken in de tuin laten meer en meer bladeren vallen. Om te voorkomen dat er teveel bladval in de vijver waait, moet er een afdeknet over het oppervlak worden gespannen. Gebruik een fijnmazig en stevig net van kunststofgaren en span het zo strak mogelijk over de vijver.

Water

Verwijder alvorens het afdeknet aan te brengen, zoveel mogelijk afgestorven bladeren en ander organisch materiaal uit de vijver. Om in de komende winter-maanden verzuring van het milieu tegen te gaan, strooit u een hoeveelheid Bio-Oxydator uit over de bodem. Breng verder een ijsvrijhouder of een goede luchtpomp aan, zodat u bij vorst een deel van het water-oppervlak open houdt.

Vissen

Het koude water zorgt ervoor dat de vissen zich dieper in de vijver ophouden. Zolang de watertemperatuur nog boven de 5 °C is, kan er nog gevoerd worden. Het speciale Winter Fish Food is nu aan te raden. Zet geen nieuwe vissen meer uit. De Pond Protector tegen reigers, kan worden opgeborgen tot het volgende voorjaar.

 

Your privacy is important to us

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Read our privacy policy