Vijveronderhoud oktober

Vijveronderhoud oktober

Vijveronderhoud oktober, wat moet er allemaal gebeuren in de vijver

Onderhoudsadviezen

Het is herfst, de waterplanten in de vijver gaan nu met rasse schreden achteruit. De groei is er uit en het blad wordt bruin en sterft af. De bomen en struiken in de tuin laten meer en meer de bladeren vallen. Kortom het is herfst, tijd voor vijveronderhoud in oktober!

Planten

De waterplanten in de vijver gaan nu met rasse schreden achteruit. De groei is er uit en het blad wordt bruin en sterft af. De bomen en struiken in de tuin laten meer en meer bladeren vallen. Om te voorkomen dat er teveel bladval in de vijver waait, moet er een afdeknet over het oppervlak worden gespannen. Gebruik een fijnmazig en stevig net van kunststofgaren en span het zo strak mogelijk over de vijver.

Water

Verwijder alvorens het afdeknet aan te brengen, zoveel mogelijk afgestorven bladeren en ander organisch materiaal uit de vijver. Om in de komende winter-maanden verzuring van het milieu tegen te gaan, strooit u een hoeveelheid Bio-Oxydator uit over de bodem. Breng verder een ijsvrijhouder of een goede luchtpomp aan, zodat u bij vorst een deel van het water-oppervlak open houdt.

Vissen

Het koude water zorgt ervoor dat de vissen zich dieper in de vijver ophouden. Zolang de watertemperatuur nog boven de 5 °C is, kan er nog gevoerd worden. Het speciale Winter Fish Food is nu aan te raden. Zet geen nieuwe vissen meer uit. De Pond Protector tegen reigers, kan worden opgeborgen tot het volgende voorjaar.

 

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid