Koi Karpers

Genieten van koikarpers

De koikarper of Japanse Koi kan 70 tot 80 cm lang kan worden en wel 40 jaar oudDe laatste jaren wordt het houden van koi vissen in vijvers steeds populairder. De Koi karper of Cyprinus Carpio is beter bekend onder de naam Japanse koikarper, vaak afgekort tot Japanse koi of gewoon koi. Het is een schitterend gekleurde vis, die onder gunstige omstandigheden 70 tot 80 cm lang kan worden en wel 40 jaar oud. Een koikarper wordt snel handtam en eet zelfs uit je hand. Een koivijver moet minimaal 150 cm diep zijn (liefst nog dieper), dit om de temperatuur in de vijver zo constant mogelijk te houden voor de vissen om te overwinteren. Hou voor het aantal koi in je vijver de stelregel aan, één vis per 1.000 liter vijverwater.

Koi en vijverplanten

Koikarpers en planten gaan niet samen in een vijver. Een koikarper heeft de eigenschap om planten los te wroeten. Het is daarom moeilijk om planten in leven te houden in een vijver met koi. Daarom worden bij een koivijver altijd gebruik gemaakt van uitgebreide filterinstallaties die het water schoon en gezond houden. De planten kunnen immers dat werk niet doen.

Koikarpers en verzorging

Alleen het beste voer is goed genoeg voor je kostbare koikarpers. Let erop dat koivoer daarom Cichorei bestanddelen bevat. Dit is enorm effectief voor de spijsvertering en het welbevinden van de koi. Ook voer met een vitaminecomplex is aan te bevelen zodat de weerstand van je koi altijd op peil blijft. Ondanks goed voer en een gezonde vijver kunnen ook koikarpers ziek worden. Er zijn speciale medicijnen ontwikkeld voor koikarpers in het geval deze ziek worden.

Door de felle kleurstelling van de koikarper is deze niet alleen aantrekkelijk voor de vijverhouder, maar ook voor roofvogels (reigers) en katten. Er zijn verschillende diervriendelijke oplossingen voor bescherming van je koi. Hiermee zorg je ervoor dat reigers en katten op afstand gehouden worden.

Voer voor de Koi karper

In het assortiment zit hoogwaardig Sanikoi visvoer. Dit voer is helemaal uitgebalanceerd voor de koi. Het voer geeft de koi kracht en mooie kleuren. Het assortiment Sanikoi is enorm uitgebreid en voor iedere koi en jaargetijde is er speciaal voer opgenomen in het assortiment. Wil je adviezen over het voeren van de vissen? Lees dan ons blog “wat voor visvoer geef ik mijn vissen” en laat je inspireren.

Algemene gegevens koikarper

Naam: Koi, Japanse Koi of koi karper
Lengte: 70 tot 80 cm
Uiterlijk: Wit, rood, zwart gevlekt
Leeftijd: Tot 40 jaar
Voer: Kwalitatief hoogwaardig voer met vitamines, mineralen en extra chicorei
Vijver: Minimaal 150 cm diep, geen vijverplanten (tenzij in drijvende manden), uitgebreide filterinstallatie essentieel
Bescherming: Noodzakelijk!

Facebook

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en geen enkele actie meer missen? Like dan onze Facebookpagina en blijf ons volgen. Je kan hier ook je vragen stellen over de vijver of vissen en wij beantwoorden ze graag.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid