Vijverwater testen

Wanneer je je vijverwater test, onderzoek je de zogenoemde waterwaarden. Goede waterwaarden in de vijver zijn van belang voor het verkrijgen van een mooie heldere vijver met een goed biologisch evenwicht. Met het vijverwater testen meet je de kwaliteit van het water. Deze wordt bepaald door de stoffen die erin zijn opgelost.

Vijverwater testen is belangrijk om zo achter de kwaliteit van het vijverwater te komen.Dat kunnen hardheidvormende stoffen zijn zoals Calcium en Magnesium. Maar dat kunnen ook primaire voedingsstoffen voor de planten zijn zoals fosfaten en nitraten. Dit kun je testen met een pH waarde test. Verder zitten er in het water belangrijke gassen zoals zuurstof en koolzuur, maar ook giftige methaangassen. Deze en nog vele stoffen meer bepalen uiteindelijk de kwaliteit van het vijverwater.

 

Een groot aantal van de in het vijverwater opgeloste stoffen kunnen met een watertestset worden bepaald. Zo’n vijvertest is eenvoudig in gebruik en bevat de belangrijkste watertesten namelijk de pH-waarde, GH-waarde en KH-waarde. Het is raadzaam om regelmatig vijvertesten uit te voeren.

Heb jij last van een of meer van de volgende problemen in jouw vijver?

  • Het vijverwater is troebel en groen
  • In de vijver zitten draad- of slijmalgen
  • Vijverplanten groeien slecht of sterven
  • Vijvervissen gedragen zich vreemd

Dan is het van belang om jouw vijverwater te (laten) testen.

Uw privacy is belangrijk voor ons

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Lees ons privacybeleid