Vijverfilters

Vijverfilters voor helder water

Een vijverfilter is bijna onmisbaar in iedere vijver. Het zorgt voor voldoende zuurstof in het water en houdt zo het water schoon, helder en algenvrij. Wanneer je immers een mooie vijver hebt aangelegd wil je daar natuurlijk wel van blijven genieten. Vaak wordt het vijverwater na verloop van tijd troebel en vies. Gelukkig kun je dit probleem makkelijk oplossen. Met een goed vijverfilter houd je je vijverwater mooi helder en schoon. Het assortiment van Velda bestaat uit biofilters,  drukfilters en UV filters. Ben je op zoek naar een verkooppunt bij jou in de buurt? Klik hier voor onze dealer locator.

Als je geen vissen houdt is een filter niet strikt noodzakelijk, maar zo’n vijverfilter houdt het water helder en is zó geplaatst. Een combinatie van een mechanisch voorfilter en een biologisch filter werkt in de praktijk het beste. Met het mechanische filter haal je de bewegende deeltjes uit het water en met een biologisch filter of biofilter voeg je koolstofdioxide toe. Dat is goed voor de planten én de vissen.

Welke soort vijverfilter en filtermaterialen voor jouw vijver geschikt zijn, is afhankelijk van het soort vijver, de waterinhoud en de visbezetting.

Hoe werkt een vijverfilter?

Bij een meerkamerfilter of doorstroomfilter passeert het vijverwater diverse filtermaterialen. Het water wordt rond gepompt door een vijverpomp. In de eerste fase van de filter worden het grove vuil tegengehouden, door bijvoorbeeld filterschuim. Daarna stroomt het water door biologische filterkamers met filterlava. Hierin zitten nuttige bacteriën die goed zijn voor je vijver. Tot slot gaat het water door een fijnfiltering door middel van actief filterkool of zeoliet. Wanneer je een drukfilter gebruikt kun je ook watervallen of fonteinen voeden met schoon en helder water. Heb je veel ruimte en een koi of steurvijver, dan kun je een helofytenfilter of moerasfilter maken.

Het aanschaffen van een vijverfilter

Bij het aanschaffen van een vijverfilter moet je altijd een paar dingen goed in de gaten houden. Wat voor soort vijver heb ik? Hoe groot is mijn vijver? En wat is mijn visbezetting? Stel deze vragen via onze Facebook pagina en wij beantwoorden deze graag.

Een drukfilter is handig in vijvers van 10.000 tot 60.000 liter en wanneer je bijvoorbeeld een waterval in je vijver hebt. Wanneer je koikarpers of steuren in je vijver houdt, is een UV-filter erg handig. Ben je op zoek naar een verkooppunt bij jou in de buurt? Klik hier voor onze dealer locator.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid