Vijveronderhoud maart

Vijveronderhoud maart

vijveronderhoud maart Zodra de lente zich aandoet, kun je de vijver én de vissen een handje helpen om op te starten. Het is dus tijd voor vijveronderhoud in de maand Maart. Biofit neutraliseert de schadelijke stoffen die zich in de winter hebben opgehoopt in de vijver. Ook versterkt het de slijmhuid van de vijvervissen zodat ze snel weer op krachten komen na de lange winter.

 

Vijvervissen in maart

De vissen laten zich weer vaker zien wanneer de temperatuur oploopt. Om de dag voeren is voldoende bij een watertemperatuur onder de 9°C. Dit is een goed moment om ze te controleren op ziekteverschijnselen door ze een tijdje te observeren. Vissen met rafelige vinnen, openstaande kieuwen, witte of donkere puntjes en parasieten hebben behandeling nodig met een middel uit de Sanikoi apotheek.

Maar er zijn meer symptomen die duiden op zieke vissen. Gebruik het diagnoseformulier om de aandoening te herkennen en het juiste vismedicijn te vinden. Naast deze snelwerkende remedies voor visziektes, vind je bij Sanikoi een complete lijn kwaliteitsvoeders om alle vissen in de vijver gezond te houden.

Het vijveronderhoud in maart

Aan het einde van de winter heeft organisch vuil zich opgehoopt in de vijver. Afgestorven planten en ingewaaide bladeren zinken langzaam naar de bodem waar het een flinke sliblaag vormt. Dit bezinksel is een voedingsbron voor algen. Gelukkig hoef je niet veel moeite te doen om er van af te komen. En de oplossing is 100% natuurlijk dus heel duurzaam voor je vijver en het milieu. Gebruik Sludge Cleaner om vijverslib af te breken en bodemverzuring te voorkomen. Zo beperk je de kans op algengroei in het voorjaar.

Tip:
Meer vijverproducten met een natuurlijke oorsprong en werking vind je bij Vincia. Deze productlijn staat voor duurzaam vijveronderhoud met minimale milieubelasting.

De eerste stappen naar een biologische evenwicht zijn nu gezet. Om de natuurlijke processen in de vijver te stimuleren, voeg je direct een dosis Bacterial toe. Deze waterzuiverende bacteriën beginnen direct met de biologische ‘schoonmaak’ van de vijver.

Tip:
Hou altijd een dosis Bacterial op voorraad, want het heeft op veel momenten een gunstige werking voor de vijver. De vloeibare bacteriën blijven 12 maanden goed en de gevriesdroogde versie is zelfs onbeperkt houdbaar.

Your privacy is important to us

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Read our privacy policy