Vijveronderhoud maart

Vijveronderhoud maart

vijveronderhoud maartElke maand geven wij tips voor het onderhoud van de vijver. Deze maand vijveronderhoud voor de maand maart. Gedurende de afgelopen maanden zijn er veel bladeren en takjes in de vijver gewaaid. Dit organische materiaal kan de bodem sterk verzuren en kan later in het voorjaar een ongewenste algenexplosie veroorzaken. Verwijder daarom al in maart dit bodemvuil. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld Bio-Oxydator toe te voegen.

Belangrijk is verder om nu de waterhardheid te controleren. Deze hardheid of GH-waarde dient tenminste 8° DH te zijn. De Velda vijverwatertesten behoren tot één van de nauwkeurigste die wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Als je waterplanten of waterlelies hebt, is het aan te raden deze te verpotten. Doe wat bodemsubstraat in een plantenzak en de lelies groeien weer perfect. Nu de waterplanten (en algen), weer beginnen uit te lopen, is het zaak de afgestorven plantendelen van het vorige jaar te verwijderen. Om algengroei in april / mei te voorkomen is het verstandig om nu ook al het UV-C filter te installeren. Vervang daarbij wel de oude UV lamp zodat je filter het hele jaar optimaal werkt.

Zieke en zwakke vissen

Controleer de vissen zorgvuldig op eventuele ziekteverschijnselen. Watachtige plekken, zweren of schommelende bewegingen duiden op parasitaire aandoeningen. Voer de vissen nu spaarzaam, want de vissen worden met de stijgende watertemperatuur weer actief. Na de koude wintermaanden is de conditie van de vissen sterk achteruit gegaan. Je kunt ze weer in topconditie brengen met bijvoorbeeld een Biofit pondcure. Ben je van plan om een nieuwe vijver te gaan starten? Lees dan onze blogs een keer:

Wij blijven steeds blogs schrijven om je steeds van de nieuwste adviezen te voorzien. Houd dus onze blog pagina altijd in de gaten. Heb je daarnaast vragen? Stel deze dan op onze Velda Facebook pagina.  Wij beantwoorden ze graag.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid