Vijverpompen

Vijverpompen

Een vijverpomp zorgt voor een gezonde en schone vijver. Hierdoor voelen vijvervissen en waterplanten zich prettiger en heb je minder last van zieke vissen of van overmatig onderhoud. Vaak zwemmen er teveel vissen in de vijver. Hierdoor wordt het water vies en krijgen de vissen te weinig zuurstof. Als je ervoor zorgt dat er genoeg zuurstof in het water zit, hoeft dit gelukkig geen probleem te zijn. Ben je van plan om een nieuwe vijver te starten? Lees dan ons blog “vijver aanleggen, een handig stappenplan“.  Wij schrijven vaker blogs met tips en adviezen. Daarnaast geven wij advies via Facebook en communiceren hier ook acties.
Silenta-Pro-6000-groep
Voor vijvers worden de volgende pompen gebruikt:

Soorten vijverpompen

Er zijn verschillende soorten vijverpompen. De ene pomp plaats je in de vijver, de andere ernaast. Ook is er verschil in vermogen en daarmee in energieverbruik. Een waterval, beekloop of fontein brengt het water in beweging, zodat zuurstof uit de lucht in de vijver komt. Maar een waterval heeft een andere pomp nodig dan een fontein. Voor een fontein gebruik je bij voorkeur een energiezuinige fonteinpomp voor een spetterend effect. En wanneer je een waterval of een beekloop wilt, heb je een sterke vijverpomp nodig zoals een vuilwaterpomp.

Als je geen fontein of waterval in je tuin wilt kun je natuurlijk ook kiezen voor een gewone luchtpomp of zuurstofpomp. Deze zorgt dat er constant genoeg zuurstof in je vijver komt, het water helder blijft en houdt in de winter je vijver ijsvrij.

Wanneer je de vijver leeg wilt pompen is een dompelpomp erg handig. Deze pomp is speciaal ontwikkeld om water weg te pompen uit vijvers, maar bijvoorbeeld ook uit kelders of zwembaden. Deze pomp is echter niet geschikt voor regelmatige watercirculatie.

In een zwemvijver mag nooit een onderwaterpomp worden gebruikt om veiligheidsrisico’s.

Tips en adviezen

Wil je meer informatie over tips over de vijver? Volg ons dan via Facebook of lees onze blogs met heel veel leuke adviezen.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid