Vijveronderhoud februari

Vijveronderhoud februari

In deze maand is er nog weinig onderhoud. Wel kan het in februari nog erg koud worden en behoorlijk vriezen. Zorg dan dat het wateroppervlak plaatselijk open blijft. Gebruik daarvoor een ijsvrijhouder of een goede luchtpomp. Reigers kunnen al vroeg in het jaar een gevaar vormen voor de vissen. Vooral bij ondiepe vijvers. Breng daarom tijdig bescherming aan voor de vissen.

Velda onderhoud februariNa een lange winterperiode is de conditie van de vissen en het vijvermilieu sterk achteruit gegaan. Het gevolg hiervan is dikwijls vissterfte en troebel water in het vroege voorjaar. Beperk deze winterschade door de vijver een gezondheidskuurtje te geven. Dit voorkomt tevens algengroei en brengt de vissen in een betere conditie. Ook als het in deze periode niet meer vriest en het water open blijft, kun je de vissen beter nog niet te veel voeren. Let in deze maand extra op zuurstoftekort in het water en op ziekteverschijnselen bij de vissen.

Verwijder algen en bodemslib

Bodemslib kan verwijderd worden met een zogenoemde Bio-Oxydator. Dit stopt de verzuring van de bodemlaag en micro-organismen verzorgen de bacteriële omzetting van het bodemvuil. Dit voorkomt tevens eventuele algengroei door het seizoen heen. Het is sowieso belangrijk algen te verwijderen. Zoals draadalgen die zich ontwikkelen lang de kanten van de vijver. Borstel de algen los en haal ze uit het water.

Uw privacy is belangrijk voor ons

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Lees ons privacybeleid